Επικοινωνήστε μαζί μας: 210 6854317 / info@evedron.gr

Ενεργειακό πιστοποιητικό

Με την βοήθεια των πιστοποιημένων ενεργειακών επιθεωρητών της Εταιρείας μας, είμαστε σε θέση να εκδώσουμε Πιστοποητικό Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.) οποιουδήποτε χώρου και οποιασδήποτε κατηγορίας (Κτίρια – Λέβητες & Εγκαταστάσεις Θέρμανσης – Εγκαταστάσεις Κλιματισμού)

Τι είναι το Π.Ε.Α.

Βάσει του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (K.Eν.A.K.) πραγματοποιείται η Ενεργειακή Κατάταξη Κτιρίων με την έκδοση του Π.Ε.Α. (Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης),  με σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσής των κτιρίων, την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πότε χρειάζεται η έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.)

Είναι υποχρεωτική στις παρακάτω περιπτώσεις:

- Νέα μίσθωση τμήματος κτιρίου κατοικίας (διαμέρισμα) ή επαγγελματικής στέγης ανεξαρτήτου εμβαδού

- Αγορά - πώληση ενιαίου κτιρίου ή τμήματος κτιρίου (διαμέρισμα) ανεξαρτήτου εμβαδού

Το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης ισχύει για δέκα (10) χρόνια.

Διαδικασία έκδοσης Π.Ε.Α.

Ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του ακινήτου εκτελεί τα παρακάτω βήματα:

- Επικοινωνεί με τον Ενεργειακό Επιθεωρητή και του αναθέτει την Ενεργειακή Επιθεώρηση για την έκδοση του ΠΕΑ

- Ο επιθεωρητής ενημερώνει τον ιδιοκτήτη/διαχειριστή για τις πληροφορίες που θα χρειαστεί για τη διενέργεια της επιθεώρησης (π.χ. αρχιτεκτονικά σχέδια του κτιρίου ως κατασκευασθέντος, σχέδια Η/Μ εγκαταστάσεων κλπ)

- Ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής εξασφαλίζει τη δυνατότητα πρόσβασης στους εσωτερικούς κοινόχρηστους και ιδιόκτητους χώρους για την επιθεώρησή τους

- Ο επιθεωρητής αναλαμβάνει τη διαδικασία έκδοσης του Π.Ε.Α. Με την έκδοση του Π.Ε.Α. ο επιθεωρητής υπογράφει και σφραγίζει αντίγραφο του Π.Ε.Α. στον ιδιοκτήτη του κτιρίου.

Ποιοί είμαστε

Η «ΕΥΕΔΡΟΝ» Α.Ε. με ειδίκευση στους τομείς των κατασκευών και των επενδύσεων ακινήτων στην Ελλάδα από το 1997, έλαβε τη σημερινή μορφή της ως Ανώνυμη Εταιρία το 2001.

Follow us on:

    

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κατασκευαστική Κτηματική Ανώνυμη Εταιρεία
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  210 6854317
  210 6814998
  Ροδοδάφνης 11, 15233 Χαλάνδρι-Αθήνα