Επικοινωνήστε μαζί μας: 210 6854317 / info@evedron.gr

5ο Νηπιαγωγείο Βόλου

€ 1,170,000 2707 hits

Περιγραφή

Η βασική ιδέα της αρχιτεκτονικής σύνθεσης είναι η ανάπτυξη των κύριων χώρων του Νηπιαγωγείου προς το νότιο προσανατολισμό και η δημιουργία ενός ευέλικτου πολυδύναμου εσωτερικού χώρου με δυνατότητα ανάπτυξής του προς τους αύλειους χώρους.

Πρόκειται για την κατασκευή νέου κτηρίου για τη στέγαση του 5ου 2/θέσιου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Βόλου, δυναμικότητας 50 παιδιών. Το κτήριο κατασκευάστηκε στην πόλη του Βόλου, στο νομό Μαγνησίας.

Το νηπιαγωγείο, εμβαδού 454 τ.μ., αποτελείται από δύο αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ανάπαυσης, πολυδύναμο χώρο-χώρο υποδοχής-βιβλιοθήκη, τραπεζαρία, κουζίνα, γραφείο νηπιαγωγών-γενική αποθήκη, χώρους υγιεινής νηπίων, χώρους υγιεινής νηπιαγωγών, χώρους υγιεινής ΑΜΕΑ και λεβητοστάσιο.

Στο πίσω μέρος του Νηπιαγωγείου δημιουργήθηκε εσωτερική αυλή, υπάρχουν κερκίδες για καθιστικά και σε μεγάλο μέρος του περιβάλλοντος χώρου, τοποθετήθηκε χλοοτάπητας, ενώ πολλά οπωροφόρα δέντρα και φυτά κοσμούν την περίφραξη.

Τα νότια ανοίγματα του κτηρίου σκιάζονται με οριζόντιες εξωτερικές μόνιμες περσίδες και εσωτερικά του κτηρίου στον διάδρομο κατασκευάσθηκαν ανοίγματα στην οροφή ώστε να πετυχαίνεται καλύτερος φωτισμός και κυρίως αερισμός των χώρων.

Η κατασκευή ηλιοροφής σε μορφή πυραμίδας στο κεντρικό σημείο του νηπιαγωγείου, εξασφαλίζει τον φυσικό φωτισμό αλλά και το έμμεσο θερμικό ηλιακό κέρδος.

Η ηλιακή ενέργεια συλλέγεται από το γυάλινο στοιχείο της οροφής, συσσωρεύεται στον εσωτερικό χώρο του αίθριου και μέρος της μεταφέρεται στους περιβάλλοντες εσωτερικούς χώρους του κτηρίου ή των κτηρίων μέσω των ανοιγμάτων τους, ενώ μέρος αποθηκεύεται στα δομικά στοιχεία.

Σε τμήμα του δώματος του νηπιαγωγείου δημηιουργήθηκε εκτατικού τύπου «πράσινο δώμα», προκειμένου να υπάρξει παθητική εξοικονόμηση ενέργειας.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Προϋπολογισμός έργου: € 1,170,000

  • Κατηγορία: Οικοδομικά

  • Τίτλος: ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ / 5ο Νηπιαγωγείο Βόλου

  • Τοποθεσία: Βόλος - Ν. Μαγνησίας

  • Διάρκεια κατασκευής: 12 μήνες

  • Κωδικός: MGN-VOL-500

Map

Ποιοί είμαστε

Η «ΕΥΕΔΡΟΝ» Α.Ε. με ειδίκευση στους τομείς των κατασκευών και των επενδύσεων ακινήτων στην Ελλάδα από το 1997, έλαβε τη σημερινή μορφή της ως Ανώνυμη Εταιρία το 2001.

Follow us on:

    

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κατασκευαστική Κτηματική Ανώνυμη Εταιρεία
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  210 6854317
  210 6814998
  Ροδοδάφνης 11, 15233 Χαλάνδρι-Αθήνα